LRIT

O LRIT (Long Range Identification and Tracking)

LRIT sistem oziroma aplikacija je bila razvita z namenom povečanja varnosti plovil, tovora in posadke tako med plovbo kot tudi v privezu. Sprva je uredba veljala za večje čezoceanske ladje, kasneje pa so uredbo razširili na:

  • vse ladje z najmanj 300 bruto registrskimi tonami in več,
  • plovila v mednarodnem prometu,
  • trajekti oziroma potniške ladje,
  • mobilne vrtalne ploščadi na morju

Leta 2006/2007 je bil LRIT bil zaveden v SOLAS sistem ki omogoča vpogled in izmenjavo LRIT podatkov za zagotavljanje varnosti plovila in namene reševanja. Produkt LT2001-LRIT izkorišča Iridium komunikacijsko omrežje in ustreza LRIT specifikaciji po IMO uredbi MSC.210(81)4.3. Omenjena uredba določa vrsto in obliko podatka ter predpisuje časovni intervalih sporočanja, ki jih lahko operater nastavi v intervalih od 15 minut do največ 6 ur. Operater pa ima tudi možnost poizvedbe po trenutni lokaciji plovila z ukazom “POLL”.

Namenjem vsem čezoceanskim ladjam, tako tovornim, kot potniškim. Kot osnova za komuinikacijo služi Iridium satelitska povezava, kateri podatki se pošiljajo paketno in so predpisani z LRIT direktivo. Zadnje čase je opaziti namestitev takšne naprave tudi na razna komercialna plovila, kot so gliserji, večje jadrnice, saj se mnoge uporabljajo tudi za najem. Z napravo LT2001-LRIT oziroma razširjeno različico lahko lastniku ponudimo še druge telematične podatke.

Podpora produktu LT2001-LRIT (prenos datotek)

 - ILT2001-LRIT letak